1-årig Specialsök

Utbildningen är 11 månader lång med 9 kurstillfällen fördelat på en kurshelg per månad (totalt 160 timmar). Däremellan ansvarar kursdeltagarna för sin egen träning på de hemläxor som ges.
Sommaruppehåll i juni och juli.

Kursdatum 2018

3-4 feb
3-4 mars
30-31 mars
28-29 april
26-27 maj
11-12 aug
8-9 sept
6-7 okt
3-4 nov

Kurskostnad

25.000kr (inkl. moms och dofter)

DELBETALNING

Human Konto – Ett kostnads- fritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!
I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din och din hunds utbildning i specialsök och dela upp din betalning i upp till 12 månader.
Låna räntefritt till din och din hunds utbildning

 

Anmälan till utbildning

Specialsök 1-årig

Det här är en kurs för dig som vill bli riktigt bra på specialsök.

Till skillnad från Nose Work (specialsöksporten där söken är max några minuter långa) krävs bra arbetsmotivation hos både hund och förare då söken är både längre, svårare och mer uthållighetskrävande.

Utbildningen är fördelad på nio tillfällen under året (lördag 09.00 till söndag 16.00) och genomförs i huvudsak på SnifferDogs Trainingcamp i Vederslöv. Träning kommer även att förläggas till annan plats i Småland för vidare utveckling och nya utmaningar.

Inlärning av doft sker på inlärningsplattform (i lugn o ro med godisbelöning) men även på högintensiva "boxar" med bollbelöning.
Förutom att vi arbetar med presentation, detektion, diskrimination och identifikation, jobbar vi även mycket med din skicklighet att belöna hunden för att få både bra och lättläsa markeringar från din hund.
Vi videofilmar och analyserar ditt och hundens beteende så att ni kan bli både bättre individuellt och som team.

Mål
Den 1-åriga specialistkursen i specialsök har som mål att utbilda hundar och hundförare inom olika sökområden och att lägga en stabil grund för er forstatta karriär som sökekipage. Enbart (nästan) fantasin sätter gräns för vad vi kan använd hundar till. Luktar det kan man lära hundar att hitta det. Har du en ny idé om vad man skulle kunna använda hundar till att hitta kommer vi hjälpa till att utveckla din idé och försöka se till att du kommer i kontakt med rätt personer för att utveckla din idé.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs (förutom vardagslydnad).