Specialsökskurser

Kurser i Specialsök erbjuds på grundkursnivå och vi tränar på att hitta och markera Röd Kong.

Kurserna hålls i Vederslöv, Småland.

Kursdatum 2018

För kursdatum se respektive kursnivå.
Specialsök - Röd Kong

Kurskostnad

Röd Kong kurs 2.500kr (inkl moms)
Vardagkvällar 15 timmar (5x3 tim)

Anmälan till kurs

Specialsök Röd Kong

Att aktivera sin hund på ett sätt där hunden får använda sina naturliga sinnen för att lösa olika problem tillsammans med sin ägare är det mest stimulerande man kan hitta på med sin hund.

Specialsök är ett utmärkt sätt att aktivera sin hund oavsett om du bara vill ha en kul sysselsättning, om du har som mål att tävla i specialsök eller om du kanske funderar på att utveckla söket vidare till en hobbyverksamhet (som kanske kantarellsök) eller till ett framtida jobb tillsammans med din hund. Att låta hunden söka efter en speciell doft är ett fantastiskt bra sätt att utmana och stimulera hundens behov av mental träning. 

Kursen riktar sig både till dig som vill ha en riktigt bra grund inom preparat(doft)sök eller till dig som bara vill lära din hund att söka efter en doft för aktivering.

Doftsök kan du börja träna så fort hunden är fullt vaccinerad (från 4 månaders ålder).
Tidigare erfarenheter har ingen betydelse. Vi lägger stort fokus på belöningsteknik för att du och din hund ska få ett riktigt bra samarbete och ha roligt ihop. Vi jobbar med positiv inlärning där hunden får klura ut själv hur den ska lösa problemet.

SnifferDogs Sweden kommer att erbjuda två olika kurser i specialsök;
Specialsök Röd Kong liknar i mångt och mycket Nose Work och riktar sig till dig som vill träna sök på just Röd Kong. Denna kurs är på 15 timmar och hålls vardagskvällar.
Specialsök Markering Röd Kong är en kurs som inriktar sig på markering. Här vänder vi på träningen och startar med att lära hunden passiv markering innan den lär sig söka efter Röd Kong. Denna kurs är på 21 timmar och hålls varannan lördag förmiddag. Denna kurs kommer att hållas till våren 2020.

Max antal deltagare per kurs är sex ekipage.