Kurstid

Kurser i Specialsök erbjuds för närvarande bara på grundkursnivå.
SS G - Grund/Nybörjarkurs

Kurserna hålls i Vederslöv, Småland.

Kursdatum 2018

För kursdatum se respektive kursnivå.

Kurskostnad

2500kr (inkl moms och litet startpaket)

Anmälan till kurs

Specialsök som aktivering

Att aktivera sin hund på ett sätt där hunden får använda sina naturliga sinnen för att lösa olika problem tillsammans med sin ägare är det mest stimulerande man kan hitta på med sin hund.

Specialsök är ett utmärkt sätt att aktivera sin hund oavsett om du bara vill ha en kul sysselsättning eller om du kanske funderar på att utveckla söket vidare till en hobbyverksamhet (som kanske kantarellsök) eller till ett framtida jobb tillsammans med din hund.

Kursen riktar sig till dig som vill ha en grund inom preparat(doft)sök eller bara vill lära din hund att söka efter en doft för aktivering.

Att låta hunden söka efter en speciell doft är ett fantastiskt bra sätt att utmana och stimulera hundens behov av mental träning.
Här ställs inga krav på ras/renrasighet hos hunden. Det ställs inga krav på varken hundförarens eller hundens fysik. Detta innebär att även gamla hundar med fördel kan sysselsättas med nosjobb. Specialsök är en rolig aktivitet som passar ALLA!

Doftsök kan du börja träna så fort hunden är fullt vaccinerad (från 4 månaders ålder).
Tidigare erfarenheter har ingen betydelse. Vi lägger stort fokus på belöningsteknik för att du och din hund ska få ett riktigt bra samarbete och ha roligt ihop. Vi jobbar med positiv inlärning där hunden får klura ut själv hur den ska lösa problemet.

I Specialsökskurserna är vi inte låsta till sporten Nose Works regler och miljöer utan tränar på alla former av sök i alla former av miljöer beroende på hur långt man kommit och vilka utmaningar man vill ha.
Självklart finns möjlighet att träna på dofterna som ingår i Nose Work och helgkurserna i Specialsök fungerar även bra som grund eller vidareutveckling för de som är intresserade av sporten eller vill utmana sig och sin hund ytterligare.

Max antal deltagare per kurs är sex ekipage.

 

Jonas & Azlan