On Target Specialsök

Helgkurs omfattande fem helger
Lör och Sön kl.9-17  (70 timmar)

Kurshelg varannan helg. Däremellan ansvarar alla för sin egen träning.

Kursen hålls i Vederslöv, Småland.

Kursdatum vår 2018Kurskostnad

15.000kr (inkl. moms)

Betalning 3.000kr som betalas innan första kurshelgen (denna summa går inte att få tillbaka om man väljer att kliva av), sedan betalas 5.000kr/månad innan den sista dagen i månaden. Hela kursen ska vara betald innan sista kurshelgen.
Alternativt betalas kursen via Human Finans.

DELBETALNING

Human Konto – Ett kostnads- fritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!
I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din och din hunds utbildning i specialsök och dela upp din betalning i upp till 12 månader.
Låna räntefritt till din och din hunds utbildning

Anmälan till kurs

NYHET!!! ON TARGET SPECIALSÖK

Den här kursen passar dig som är nybörjare och har en hund med stor arbetslust, stor kampvilja och stort föremålsintresse.
Kursen passar också dig som redan har en tränad specialsökhund och som vill förbättra dess arbetsmotivation och självständighet, minska dess störningskänslighet och få bättre och säkrare markeringar.

I den fem helger långa kursen går vi igenom de olika nya teknikerna i "On Target Metoden" och hur de skiljer sig från de traditionella metoderna för detektionsträning.

Kursen är både teoretisk och praktisk och vi jobbar med positiv inlärning där hunden själv får klura ut hur den ska lösa problemet.

Vi kommer att jobba mycket med belöningsteknik för att med rätt timing forma det beteende ni vill ha (aktiv eller passiv markering) hos era hundar. Inlärning av doft sker på en ”Box-bana” (Short rack) där hundarna får lära sig att associera doft med positiv ”lugn” kamp (bollbelöning). Vi tar sedan med denna belöning ”Oral Game” till markerings- och sökträning i olika miljöer.

Genom "On Target Metoden" får hunden själv lära sig att den inte kan använda sina ögon och öron för att få sin belöning. Det enda den ska lita på är sin fantastiska nos och att den kommer att få sin belöning när den har nosen på doftkällan.

Desto värdefullare belöningen är för hunden, desto mindre störningskänslig blir den i sitt sök. En värdefull belöning leder också till en högre arbetsmotivation och (rätt tränat) en självständigare hund med säkrare och tydligare markeringar.

Randy Hares "On Target Metod" har redan tagit över på många områden (främst i sökhundsträningen bland polis och militär) i USA, men sprider sig nu även i andra länder.

Utbildningen är fördelad på fem helger och genomförs i huvudsak på SnifferDogs Trainingcamp i Vederslöv. Träning kommer även att förläggas till annan plats i Småland för vidare utveckling och nya utmaningar.

Vi videofilmar och analyserar ditt och hundens beteende så att ni kan bli både bättre individuellt och som team.


Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs (förutom vardagslydnad), men för att få ut det mesta av kursen bör din hund ha stor arbetslust, stor kampvilja och stort föremålsintresse.
Är du osäker på om din hund har vad som krävs är du välkommen att göra ett antagningsprov.

On Target - Training Substance Detector Dogs by Randy Hare

Videon är några år gammal och både boxarna och träningstekniken har utvecklats vidare, men principen är i grunden densamma. Hundarna i videon har väldigt aktiva markeringar, men det går lika bra att lära in en frysmarkering på doftkällan i boxen.

Boxträning