Kurser i Nose Work

2023 hålls inga veckokurser i Nose Work

Träningshelg/läger

För dig som gått minst grundkurs frestar vi med nya roliga och lärorika utmaningar för dig och din hund.

NW Träningshelg
Erbjuds till grupper.

Ta kontakt för planering av lämpliga datum.

Träningsdag

Erbjuds till grupper.
Vi fokuserar träningen på det ni önskar.

Ta kontakt för planering av lämpliga datum.Anmälan till kurs

Nose Work

Gör din hund lycklig! Låt den få jobba med sin nos :-D

Nose Work är en ny spännande och rolig sport för ALLA hundar och hundägare inspirerad av profesionella sökhundar.
Här ställs inga krav på ras/renrasighet hos hunden. Det ställs inga krav på hundförarens fysik.
Nose Work är en sport och aktivitet som passar ALLA!

I Nose Work får hunden jobba med sitt allra bästa sinne - nosen! Och det bästa av allt... det är en lätt tränad sport och aktivitet som tillfredställer din hund samtidigt som det inte kräver den enorma tid som många andra hundsporter kräver.

Nose Work är sporten för dig som vill träna med din hund och låta den få utlopp för sina behov. Genom att träna Nose  Work med din hund kommer den få sysselsätta både nos och huvud = din hund kommer bli både lugn, glad och dessutom kommer den tycka att du är superintelligent som förstår det fina med dofternas värld ;-P

Det enda som krävs är att du har grundlydnad (vardagslydnad) på din hund. Resten lär ni er på kursen.

Nose Work kan du börja träna så fort hunden är fullt vaccinerad (3 månaders ålder). Sporten kräver inte en toppfysik hos varken förare eller hund. Detta innebär att även gamla hundar med fördel kan sysselsättas med nosjobb.

Vi lägger stort fokus på belöningsteknik för att du och din hund ska få ett riktigt bra samarbete och ha roligt ihop. Vi jobbar med positiv inlärning där hunden får klura ut själv hur den ska lösa problemet.

Bakgrund

Nose Work går ut på att hunden, tillsammans med sin förare, söker efter specifika dofter i olika verklighetstrogna miljöer. Hunden ska med hjälp av sitt fantastiska luktsinne lokalisera och markera förekomst av dessa dofter.

Hundsportens ursprung
Hundsporten K9 Nose Work® grundades 2006 i USA av tre professionella specialsökstränare. 

I USA blev aktiviteten snabbt populär och en tävlingsform skapades. Numera anordnas officiella tävlingar regelbundet av organisationen National Association of Canine Scent Work (NACSW).

Nose Work i Sverige
I Sverige heter det enbart Nose Work och intresset för den nya aktiviteten ökar hela tiden.

Svenska Nose Work Klubben (SNWK) bildades 2014 med syftet att främja en tillgänglig och sammanhållen hundsport. Klubben vill sprida kunskap om hundens luktsinne och hur nosarbete kan användas för ökad mental och fysisk hälsa hos våra hundar. SNWK blev avtalsansluten till Svenska Kennelklubben (SKK) mars 2015. Från och med 1/1 2017 blevNose Work en officiell tävlingssport där tävlingar arrangeras under SKK's organisation.