Aktivera din hund

Att aktivera sin hund på ett sätt där hunden får använda sina naturliga sinnen för att lösa olika problem tillsammans med sin ägare är det mest stimulerande man kan hitta på med sin hund. Kan man dessutom förena nöje med lite nytta blir det ju extra roligt.

SnifferDogs Sweden erbjuder utbildning av barkborrehundekipage samt kurser i Nose Work och Markering.

Tidigare erfarenheter har ingen betydelse. Vi lägger stort fokus på belöningsteknik för att du och din hund ska få ett riktigt bra samarbete och ha roligt ihop. Vi jobbar med positiv inlärning där hunden får klura ut själv hur den ska lösa problemet.

Max antal deltagare per kurs är sex ekipage.

Teamarbete

För alla kurser gäller;
Du och din hund tränar tillsammans för att bilda ett bra team och ha roligt tillsammans. Det här är alltså INTE tillfällen för era hundar att träffa andra hundar. 

SnifferDogs Sweden Training Center

Kurser i Nose Work och Markeringsträning hålls i vår träningslokal i Vederslöv (ca 2 mil sydväst om Växjö).

Utbildningen av barkborrehundar inleds på SnifferDogs Sweden Training Center i Vederslöv för inlärning av doft och grundläggande sökarbete. Vi flyttar sedan basen för kursverksamheten till Asa (ca 4 mil norr om Växjö) i Småland där vi sedan 2012 har tillgång till SLU:s försökspark och gott om skog att träna barkborresök i.

Kursutbud

Operativ specialsöksutbildning
För oss är det en självklarhet att bara utbilda operativa sökekipage inom de områden där vi själva arbetar operativt och därmed har både stor kunskap och erfarenhet. Därför erbjuder vi bara utbildning med inriktning på sök efter angrepp av Granbarkborre.
Nu finns även en förberedande specialsöksutbildning för valp/unghundar som är tänkta att bli barkborrehundar när dom blir stora.

Nose Work
Nose Work är en riktigt kul sport för både dig och din hund oavsett om du bara vill aktivera din hund eller om din mälsättning är att tävla i sporten. 
Då jag själv vidareutbildat mig till sökhundsförare inom annat område och framöver kommer jobba mer året runt med två nya hundar så kommer jag inte längre hålla några grund- eller fortsättningskurser kvällstid.

Men... Jag kommer att anordna tränings(inspirations)dagar och/eller helger i NoseWork. . Är ni kanske ett träningsgäng som vill få ny input, miljöombyte, hjälp med att komma vidare eller kanske problemlösa? Ta kontakt med mig så styr vi upp en dag eller helg som passar oss alla.